eevaRootsphotography.com

Olen avannut omat nettisivut valokuvaustyölleni! JIPPII! HURRAY! Nettisivut olivat työn alla pitkään -ajatuksen tasolla. Halusin omat nettisivut joissa ei ole muuta kuin valokuvaustyöni. Minun työni esillä tavalla joka kertoisi minusta valokuvaajana, ja toisi visioni ja kuvaustyylini esiin.

Olen aina ollut kehno tekniikan ja laitteiden kanssa. Olipa kyse sitten kännykän asetuksista, pakastimen sulattamisesta, ja varsinkin kaiken tietotekniikkaan liittyvän kanssa. ”Eeva ja laitteet” on ihan yleinen huvituksen aihe, jonka olen itse rehellisesti aloittanut. En häpeile jos en osaa jotain enkä arkaile pyytää apua. Haluan oppia! Nettisivujen teko tuntui viivästyvän koko ajan, sillä en saanut oikein mistään apua. Omat nettisivut olivat minulle kuitenkin todella tärkeät, en halunnut että kuviani on näkyvillä ainoastaan omalla Facebook-tililläni, varsinkin kun FB huonontaa kuvien laatua. Omilla sivuillani saisin tuotua kokonaisuuden esille siten kuten itse sen koen ja näen.

Päätin lopulta tehdä sivut itse. En lähtenyt opettelemaan koodausta, herranjestas sentään mitähän siitäkin olisi tullut, vaan selailin erilaisia templaatteja ja eri taiteilijoiden kotisivuja, hakiessani suuntaa ja vaihtoehtoisia pohjia omille sivuilleni. Pitkän metsästyksen ja harkinnan jälkeen päädyin valitsemaan Squarespace:n. Se vaikutti käyttäjäystävälliseltä sivujen kokoajalle, ja myös templaateissa oli selkeitä, asiakasystävällisiä vaihtoehtoja, joka oli minulle tärkeää, sillä halusin mahdollisimman yksinkertaiset sivut. Muutamia haasteita matkalla riitti, mutta ratkaisut olivat kuitenkin pääteltävissä ja tietoa sai myös perinteisesti googlettamalla. Itse sivujen kokoaminen ei ollut suinkaan se haastavin ja aikaavievin osuus, vaan sivujen hahmottelu ja sopivan templaatin löytäminen. Tähän kului useita tunteja, voisin jopa väitää että kokonainen työviikko kaiken kaikkiaan. (Vielä enemmän käytin aikaa blogialustani valitsemiseen ja siksi myös blogin aloitus viivästyi!). Minulla oli paljon kriteereitä tämän selkeyden lisäksi, enkä halunnut tehdä kompromissia. Myönnän, kun on kyse työstäni, olen jokseenkin perfektionisti. Joitain asioita voin tehdä löyhemmin, jos on kyse esimerkiksi suuresta ajan säästöstä pitkällä aikavälillä tai jokin asia johon en pysty vaikuttaa tai johon minulla ei ole varaa. Nettisivujen tekeminen ei kuitenkaan kuulu tähän ryhmään, sillä vaihtoehtoja on pilvin pimein ja jos jaksaa nähdä vaivaa (ja minähän aina jaksan) niin voi saada lopulta sellaisen lopputuloksen mitä haluaa. Myönnän että itseäni huvitti ja jänitti ajatus siitä että teen tämän projektin itse, mutta samalla tunsin ylpeyttä itsestäni. Että tässä sitä taas mennään, jos ei jotain osaa niin se opetellaan!

Avasin nettisivuni viime viikon lopulla. Tajusin sillä hetkellä kuinka paljon minua jännitti. Kuka tahansa voi jakaa omassa sosiaalisessa mediassaan valokuvia ja olla harrastelija tai astetta vakavammin valokuvaukseen suhtautuva kuvaaja. Omien sivujen avaaminen tarkoitti minulle että julistan nyt koko maailmalle avoimesti olevani valokuvaaja. MINÄ. Minä joka olen aloittanut kuvaamaan vuosi sitten. Minä joka en ole koskaan opetellut kuvaamista missään, vaan kokeilemalla ja omia vaistojani noudattamalla lähtenyt tekemään. Voinko kutsua itseäni valokuvaajaksi, SAANKO kutsua, ja kuinka ihmiset tulevat minut ottamaan vastaan. Saanko osakseni paljon kritiikkiä ja arvosteluja. Kaikessa varmuudessa jota minulla on ihmisenä, on oman työni esille tuominen aina ollut poikkeus. Työni on jotain mitä luon omalla tavallani, minun kädenjälkeni, aikaansaannokseni, lapseni. Ja koen että jos tämä ei jännittäisi, en oikeasti välittäisi tarpeeksi enkä ymmärtäisi että aina on opeteltavaa ja kehitettävää.

Kuten ihmisiä on myös valokuvaajia moneen junaan. Kuvaajan visioista ja kuvaustyylistä ei voi mielestäni väitellä kovinkaan paljoa, ja siksikin on tärkeää luottaa siihen omaan tekemiseen!

Anyhow, olen valokuvaaja. Rakastan kuvaamista ja pidän työni jäljestä. Olen itse itseni suurin fani, tottakai, koska pyrin luomaan sellaista taidetta jota itse arvostaisin ja ihailisin. Yritän kehittyä koko ajan, mutta pidän myös kiinni omista mielipiteistäni ja näkemyksistäni työni suhteen, enkä anna sen romuttua sillä että jollain muulla on erilainen tapa kuvata.

Kuvakaappauksia mobiililla, katso kotisivut täysversiona: eevarootsphotography.com

web4web3web5web7web 1web8web11web10web9

squarespace.com / build a website

2 kommenttia artikkeliin ”eevaRootsphotography.com

  1. On kyllä todella hyvännäköiset sivut! Joko en eksy ikinä tarpeeksi isojen tahojen sivuille tai sitten en vain kiinnitä niihin huomiota, mutta tämä kyllä oli varmasti yksi näteimmistä ja parhaista sivuista joilla olen käynyt.

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti