Brand new challenges

Kulunut viikko on ollut todella kiireinen ja myös työntäyteinen. Aloitin uuden työn tällä viikolla ja sen myötä olen myös tehnyt paljon itsetutkiskelua. Olin ajatellut että tähän elämäntilanteeseen minulle sopisi työ jossa en ole päävastuussa, kuten olen ollut yksityisyrittäjänä, ja kuten olin esimiehenä ennen yrittäjyyttäni, eli viimeisen viiden vuoden ajan. Huomaan kuitenkin että minusta tuntuu raskaalta seurata vierestä asioita jotka eivät toimi kuten pitäisi, kuten olettaisi, ja kuten on varmasti myös tavoiteltava. Olen tottunut olemaan ”isommassa” roolissa ja olemaan se henkilö joka pistää asioita tapahtumaan. Vie muutoksia läpi, koutsaa, suunnittelee ja organisoi, on tukena ja opastaa, toimii esimerkkinä. Kun olen se henkilö jonka päällä tällainen vastuu lepää, käärin hihat enkä pelkää ryhtyä toimeen. Osaan olla päättäväinen, pitkäjänteinen ja luova tavoitellessani kokonaisuutta jolla tehdään tulosta ja myös nautitaan työnteosta. Kulunut työviikko on tuonut paljon tarkkoja muistoja mieleen edellisistä työsuhteistani, niin hyvällä kuin pahallakin, mutta ehdottomasti enimmäkseen hyvällä, varsinkin tiimistä jonka kanssa sain kunnian työskennellä Tampereella.

Kirjoitin jo aiemmassakin postauksessani siitä että kaipaan vaihtelua ja nimenomaan työtä jossa ei ole niin hurjasti vastuuta aivan joka hetki. Tällä hetkellä en osaa sanoa onko minusta siihen. Yritän kuitenkin suhtautua avoimin mielin uuteen ja myös kokonaan uuteen tilanteeseen, kaikessa rauhassa, hätäilemättä. Se mikä tekee tästä haastavaa on se että olen nähnyt jo aika paljon työelämässäni, oppinut, ja kerryttänyt kokemusta. Olen oppinut paljon ja nopeasti myös siksi että olen aina ollut niin sitoutunut työhöni ja motivoitunut. En voi vain pyyhkiä pois oppimiani asioita ja tehdä töitä toisessa tahdissa.  En ole sama ihminen kuin olin nuorempana. Vaadin ja myös tarvitsen enemmän. Haasteita, taitavia ja motivoituneita työkavereita, toimivaa kokonaisuutta, jotain mitä tavoitella, rutiineja, selkeitä raameja. Pärjään itsenäisesti hyvin työssä, koska voin noudattaa omia kriteereitäni, vaativaakin tasoa, mutta tiimityössä minun tarvitsee nähdä samaa myös muissa. Tätä en ole tullut ajatelleeksi hetkeen, sillä olen tosiaan toiminut yksityisyrittäjänä viimeiset kaksi vuotta, ja sitä ennen vastuu oli minulla saada muut toimimaan tarvitun mukaisesti. Se että jokin asia on vaiheessa ja vielä työn alla ei häiritse minua, kaikilla työpaikoilla on työn alla monia asioita. Se ei häiritse silloin jos muutosta haetaan aktiivisesti. Paikalleen jämähtäminen ja konkreettisten suunnitelmien uupuminen puolestaan on haitta.

Ennen kaikkea näen tämän tilanteen haasteena itselleni. En siten että minun tulisi saada suurta muutosta aikaan työpaikallani, sen enempää kuin minulta pyydetään, vaan sen suhteen pystynkö olemaan tässä roolissa kyseisellä työpaikalla.

Rokrok! / Eeva

 

TRANSLATION:

I’ve been really busy all week with work. I started a new job this week and that has made me do some soul searching as well. I really thought that for now I would like a job with less responsibility, to counterbalance my work as an entrepreneur and my work as a store manager before that. However, I notice that I feel bit stressed standing aside when everything’s not working like you’d expect they would. I’m used to having a ”bigger” role when it comes to work. Being the one who makes change happen, coach, organize, quide, being a good example. When I have that kind of responsibility I’m not afraid to make things happen. I can be very determined, patient and creative when trying to achieve that entirety that makes profit and creates a joyable working environment.

Like I said I thought I could enjoy a job where I’m not the leader. I’ve been looking for some variation. However, at this current moment, I’m not sure if I can do it. I try to keep an open mind for this new situation, with no rush. But the thing that makes this challenging for me is that I have already seen so much in my working life, I’ve learned and I’ve gained experience. I can not just erase the things I’ve learned and seen, and work in a different phase, it’s not that simple. This day, I need and want more than I needed when I was younger. I need challenges, skilled and motivated co-workers, entirety that works, goals, routines and clear frames. When I’m working independently I do great, because I can follow my own high standars, byt working as a part of a team, I need to see some standards and motivation in others too. This is something I didn’t even realize to think about for I’ve been working independently for 3 years and 2 years as a manager before that. So the responsibility has been lying on my shoulders for 4 years. In every working place there are things in progress and that is not a probem for me, if they are consistently trying to achieve change. But not trying to achieve change and lacking accurate plans is a disadvantage.

But above anything else I see this as a challenge for myself. Not that I should get great things and changes done, not more than I’ve asked, but in a way of learning and trying to figure out if I can actually work in this role in this particular working place.

Rokrok! / Eeva

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Brand new challenges

 1. Hyviä pohdintoja – tunnistin tästä postauksesta myös itseni. Olen toimelias ja aikaansaava persoona, jolla on korkea työmoraali ja taipumus ottaa ohjat omiin käsiinsä. Minäkin olen työskennellyt vuosia yrittäjänä ja nykyisin saan johtaa omaa luovaa osastoani palkkatyössä.

  Tämä postaus oli todellakin kuin omasta kynästäni – ja auttoi minua hahmottamaan selkeämmin, miksi armeija ei koskaan tuntunut omalta paikalta. Oli henkisesti raskasta katsoa vierestä, jos johtaminen ei toiminut tai jos muilla joukkueen kavereilla ei ollut kipinää touhuun. Hauskaa, miten palaset loksahtelivatkin tämän kirjoituksesi myötä. 🙂

  Iloa ja aurinkoa kevääseen!

  Liked by 1 henkilö

 2. Mahtavaa kuulla! Välillä tuntuu että on itse aina se joka miettii liikaa ja ottaa asiat liian vakavasti, mutta eihän se niinkään ole. Työhön pitää suhtautua vakavasti, sitoutuneesti ja aikaansaavasti, ja on vain hyvä havainnoida ympäristöä ja pyrkiä vaikuttamaan positiivisesti niin työyhteisöön, itse yritykseen ja myös yrityksen asiakkaisiin. En itse ymmärrä miksi tehdä työtä muulla asenteella!

  Aivan ihana kuulla myös että tunnistit itsesi tekstistäni! Iloa myös sinulle kevääseen ja menestystä työelämään! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s