Integrity

Muhun ei ole koskaan pystynyt tekemään vaikutusta millään keinotekoisella, keinottelemalla, omaisuudella, tavaroilla, asemalla, eikä ulkokuorella. Jotkin epämiellyttävimmistä ihmisistä joita olen tavannut ovat turvautuneet juurikin näihin omassa elämässään ja olemuksessaan. Olen kohdannut elämäni varrella ihmisiä jotka ovat katsoneet muita alaspäin koska heillä on itsellään esimerkiksi jokin korkeampi koulutus. Nämä henkilöt ovat olleet moukkamaisimpia käytöstavoiltaan ja heillä on ollut myös paljon ennakkoluuloja. Olen tavannut tyttöjä ja naisia jotka käyttävät ainoastaan kalliimpia merkkejä, niin meikissä kuin vaatteissakin. He ovat olemuksellaan viestittäneet olevansa jonkinlaista eliittiä naisrintamalla. He ovat olleet kovimpia arvostelemaan muita ja kiroilleet kuin rekkamiehet keskenään, kun muita ei ole kuulemassa eikä rooli ole päällä. Olen tavannut ihmisiä jotka ovat omalla alallaan onnistuneet menestymään, kovalla työllä ja tinkimättömyydellään, mutta myös sillä että heillä on ollut pokkaa ylistää ja mainostaa omaa työtään ja ovat osanneet puhua ja vaatia. He ovat olleet niitä jotka ovat ensimmäiseksi yrittäneet hyötyä niistä joilla on vielä matka menestykseen kesken, vaikka osaamista ja tietoa olisi kuinka paljon. Asetetaan mielikuva päähän että minulla on jo ja sinulla ei ole mitään, jotta antaisit kaiken osaamisesi ilmaiseksi. Olen tavannut korkeassa (itseäni korkeammassa siis) asemassa olevia ihmisiä, jotka ovat kovia ohjeistamaan ja neuvomaan, mutta olisivat itse käytännössä peukalo keskellä kämmentä työmaalla, mikä ikinä se työmaa milloinkin on. He osaavat sanoa mitä pitää tehdä sillä heitä on ohjeistettu sanomaan niin, mutta eivät tiedä tai osaa kertoa miksi niin tulisi toimia. Se ei ole johtajuutta, se on ketjuviestin kuljettamista. Toivoisin että ihmiset näkisivät mieluummin sieluja kuin näitä ulkoisia seikkoja. Ostettuja, feikattuja tai vaikka hyvillä puheenlahjoilla hankittuja statuksia. Voi kuinka erilainen maailmamme olisikaan!

Otan ihmiset itse vastaan samanlaisina tallaajina kuin itsekin olen. Tavallisina, ongelmaisina, joilla on haasteita ja oma taustansa, pelkonsa, you name it. Jalustalle ei kannata ketään nostaa, varsinkaan ennen kuin todella tuntee ihmisen. Me olemme kaikki samalla viivalla, samanarvoisia! Olen huomannut että jotkut tapaamani ihmiset ovat odottaneet jalustalle nostamista ja yllättyneet kun näin ei olekaan käynyt. He ovat tottuneet siihen.

Annan kyllä arvoa ja kunniaa ihmisille, ja myös näytän sen. Arvostan ihmisissä taitoa, rohkeutta, vilpittömyyttä, empatiakykyä, sinnikkyyttä, rentoutta. Arvostan sitä että jaksaa puskea eteenpäin omista haasteistaan ja puutteistaan huolimatta. Arvostan oma-aloitteisuutta ja sitä että yrittää vaikka ei osaisikaan. Arvostan sitä että auttaa kanssaihmisiä pyyteettömästi. Arvostan sitä että kuuntelee. Arvostan käsityötaitoja, mielen rikkautta, asioiden hahmotuskykyä, pyrkimystä itsensä kehittämiseen, kykyä nauraa itsellensä ja uskallusta itkeä kun on paha olla, kykyä heittäytyä ja uskaltaa mokata, sitä että pystyy olemaan oma itsensä eri tilanteissa. Arvostan tiennäyttäjiä, uranuurtajia. Ja ihan tavallisia ihmisiä, jotka miettivät kuinka jaksaisivat viedä koiransa ulos juuri tänä iltana tai jaksaisivat pysyä tyynenä lastensa meuhkatessa. Jos joku nostaa minua joskus jalustalle, toivon että se tapahtuu mieluummin näistä syistä kuin mistään muusta.

Rokrok ja kohdelkaa muita hyvin! / Eeva

TRANSLATION:

I’ve never been the person you could impress with anything artificial, assets, wealth, things, status, or looks. Some of the most unpleasant people I’ve met have used just these in their lives and being. I have met people in my life whom have looked down on others simply because they themselves have a higher education. These people have been most rude and they’ve also had most prejudices. I’ve met girls and women who only buy expensive clothes and things. They have tried to signal with their appearance that they are some elite group of women. They have been the most diligent to ctiticize others, and they swear like sailors when no one’s around to hear. I’ve met people who have managed to succeed in their own field, with hard work ofc, but also because they have just praised themselves and their work, they have known how to talk. They have been the first ones to try to benefit from the ones who have not yet succeeded, no matter how talented and gifted they were. It’s about setting an image to other persons head, that you are the succesful one and they have nothing yet, so they would give their time and work for free. I’ve met people in higher positions (higher than me I mean), whom have gave instruction and advise easily, but who sould not know what to do of they were to do your job. They know what to say, because they’ve been told exactly what to say, but they have no clue why this approach has been chosed. That is not leadership, that is carrying a chain message. I wish people would see souls instead of these artificial things. Bought, faked, gained with gift of speech. Oh how different our world would bee!

I take people as regular slobs like me. Ordinary, problematic, with challenges and backrounds, fears, you name it. There’s no use in putting others in pedestal, especially before you even really know someone. We are all the same! I’ve noticed some people have expected me to put them in pedestal and have been surprised when I didn’t. They are used to it, others admiration.

I give credit and respect to people, and I also show it. What I value in people is talent, courage, sincerity, empathy, persistence, ease. I value when someone keeps going regardless of their challenges and shortcomings. I value spontaneity and effort even when you don’t know how to do something. I respect people who help others unselflishly. I respect people who listen. I value crafts, richness of mind, the ability to perceive things, pursuit of improving yourself, the ability to laugh at yourself, courage to cry when something feels really bad, not being afraid to fuck up or fail, the ability to be real in every situation. I respect the pacemakers and pioneers. And the ordinary everyday people, who just at this moment wonder how they’re going to have the strenght to face their whining kids again with a smile on their face. If someone should ever put me in a pedustal, I’d prefer it to be for these reasons, not for something I have or pretend to have.

Rokrok and treat other people well! / Eeva

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s