Oldschoolin’ / Back in the days

Teinivuodet tuli vietettyä pitkälti liian isoissa verkkareissa, reisitaskuhousuissa, verkkaritakeissa, huppareissa ja neuleissa. Kuumina kesäpäivinä yläosana toimi lyhyet urheilutopit, hyvin samankaltaiset mallit kuin tämän päivän trendikkäät Calvin Kleinit sun muut. En kuitenkaan sanoisi että sen oman vartalon ja muotojen näyttäminen olisi tuona aikana ollut tärkeää, paljon coolimpaa oli pukeutua oversize-kokoihin ja myös kerroksittain vaikka se saikin meidät jokaisen näyttämään todellista isommilta. Aina vaatetuksen ja asun ei tarvitse tuoda sitä omaa kokoa ja kroppaa esille, ja omiaan fiiliksen nostattamiseen onkin tämä iso Adidaksen verkkatakki.

Nyt aikuisena useimmiten valitsen joko rennon alaosan tai yläosan, en molempia. Mikään nyrkkisääntö se ei silti ole, joka päivä mennään oman fiiliksen mukaan. En edelleenkään koe niin tärkeäksi tuoda sitä omaa vartaloani esille, painotan aina enemmän kokonaisuutta ja yleistä olemusta, habitusta.

Olen henkilökohtaisesti todella onnellinen siitä että elin nuorempia vuosiani tuossa ajassa. Vartalojen vertaaminen tapahtui lähinnä läheisten ystävien kesken, ei sosiaalisessa mediassa, ja vain ajoittain harmitti että toisella oli isommat rinnat kuin toisella. Tänä päivänä tuntuu helposti siltä että jokaikisen kohdan tytöstä/naisesta tulisi hipoa täydellisyyttä. Ei riitä että olet hoikka, koska pitäisi olla myös timmi. Ei riitä että on hyvät sääret, jos lihaksia ei näy. Ei riitä että on kauniit rinnat jos ne eivät ole isot. Ei riitä että peppu on söpö, pitää olla kyykännyt. Ei riitä että on hyvässä kunnossa, jos vyötärö ei ole liioitellun kapea. STOP. Ne vartalon mittasuhteet joita meille tällä hetkellä näytetään ja tyrkytetään ei vastaa todellisuutta. Se voi olla jonkun todellisuus, todella kovalla työllä ja ehkäpä vielä leikkauksien avulla saavutettua, mutta ei jotain jonka kaikki voisivat saavuttaa. Minä; aikuinen, terveen itsetunnon omaava ihminen, tunnen riittämättömyyttä omasta vartalostani tässä nykymaailmassa. Jotta minun vartaloni mittasuhteet voisivat olla ylläkuvaillut, pitäisi rasvaprosenttini olla todella pieni, reiteni treenattava ja kasvatettava paljon isommiksi, kyykätä niin perkeleesti, ja ottaa silikonit. Onneksi itsetuntoni ei ole koskaan ollut ulkonäöstäni riippuvainen ja olen myös tykännyt olla itseni ja omanlaiseni.

Olen miettinyt sitä, että jos eläisin nuoruuttani NYT, tässä ajassa, kuinka paineet vaikuttaisivat nuorempaan minuun ja pystyisinkö minäkään välttämään murtumista paineen alla, osaisinko minä olla onnellinen omassa itsessäni. Rehellisesti sanottuna en voi sanoa varmasti miten asia olisi, ja siksi toteankin sen uudelleen, olen onnellinen että elin nuoruuttani toisessa ajassa. Koen että minulla itselläni on aina ollut hyvä harkintakyky ja terve itsetunto, mutta ulkonäköpaineet ovat silti todellisuutta ja valitettavasti ulkonäkö ja kehut toimivat monella ihmisellä oman itsetunnon mittarina.

TRACK JACKET: Adidas / second hand JEANS: BikBok / Highwaist skinny           SNEAKERS: DinSko SWETER: second hand

TRANSLATION:

I spend my teenage years mostly in baggy trackpants, cargo trousers, tracksuits, oversized hoodies and sweaters. On hot summer days I paired those baggy pants with sporty tops, like those trendy Calvin Klein sporty tops of today. I would say that in those days showing your body and shapes wasn’t that important, it was way cooler to wear oversized clothes and layers even though it made us girls look bigger than we actually were. The point isn’t always showing off your body, shape and size, and this Adidas track jacket is also a great piece to get the nostalgy on. Now, as an adult of some kind,  I hardly ever mix loose pants with loose tops -mostly. It’s not a rule or anything, I still wear whatever I feel like on a daily basis. But I still don’t feel that showing off my bodyshape would be any type of priority to me, I emphasize the overall look and feel more.

Me, personally, I’m very happy for I have lived my youth back in those days and not now. Today there’s so much pressure in looking good, almost feels like every girl / woman should look near perfect. It’s not enough to be thin, you need to be fit. It’s not enough to have slender legs, you need to show muscles. It’s not enough to have beautiful boobs, they need to be big. It’s not enough if you have a cute bum, you need to do your squats. Even your waistline should be nonexistent. STOP. Just stop. Those proportions they show us are not reality. They can be somebody’s reality, gained with hard work and perhaps cosmetic surgery, but it’s not reality for most of us. Me, a grown woman, an adult, who has a healthy self-esteem, am sometimes feeling like I’m not enough in this current world. I’m so glad my self-esteem has never been dependent on looks, and I’ve always liked being like me, my own kind.

I’ve been wondering, if I lived my youth at this very moment, in this time, how would the pressure affect me and could I avoid cracking under the pressure, would I know how to be happy with my own self. I honestly can’t say how things would be and therefore I’ll say it again; I’m very happy to have lived my youth back in the days.

Rokrok! / Eeva

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s