Being real

Kun elää maailmassa jossa ulkonäköasiat kiinnostavat, niin muodin ja pukeutumisen suhteen kuin hiustenlaiton ja valokuvaamisenkin jossa kauneus on tavalla tai toisella mukana,  on asioita jotka ovat melko usein mielessä ihan huomaamattakin. Itse ulkonäkö, itsetunto, aitous, rehellisyys, kuin myös pinnallisuus, tietynlainen tekopyhyys ja ennakkoluulot. Koen että näitä asioita onkin hyvä pohtia ja heijastella. Kun joku puhuu aitoudesta ei hänellä saisi olla meikkiä ainakaan liikaa, ja kuka sen sitten taas määrittää mikä on liikaa, ei hiustenpidennyksiä, rakennekynsiä, tekorusketusta, ripsienpiennyksiä, silikoneja, push upeja tai muutakaan ”harhaanjohtavaa”, epäaitoa omassa ulkonäössään tai kehossaan. Olen eri mieltä.

Pukeutumisella ja ulkonäöllä ”leikkiminen” on oikeasti ihan hauskaa, uusien asioiden ja erilaisten tyylien kokeileminen. Lähinnä itse koen etten halua olla koukussa moniin tarvikkeisiin ja joutua joka aamu kasaamaan ulkonäköäni eri elementeistä, vaan haluan pystyä olemaan ulkonäkööni tyytyväinen mahdollisimman vähällä enkä kokea laittautumista suurena pakkona.

LEATHER JACKET: Second hand and self customized SWEATER: Second hand / Bik Bok

Mielestäni se että pitää huolta ulkonäöstään, oli se sitten urheilemalla tai panostamalla hiuksiin, meikkiin tai vaatteisiin, ei tee kenestäkään huonompaa tai vähemmän aitoa ihmistä. Ulkonäöstään pitäisi saada pitää huolta omalla tavallaan ja muiden leimaamatta. Eikä se että olet ruskettunut purkista tai tuuheuttanut hiuksiasi jatkeilla tee sinusta suoralta kädeltä feikkiä. Meillä kaikilla on omat kauneusihanteemme ja käsityksemme, mutta uskon että moni kuitenkin haluaisi olla se paras versio itsestään, mitä ikinä se onkaan. Toiset kuitenkin arvostavat ulkonäköä enemmän kuin luonnetta, niin itsessään kuin muissa ihmisissä, ja se on mielestäni harmillista.

BAG: Vintage JEANS: Bik Bok BOOTS: Caterpillar / Junkyard

Mielestäni on jokseenkin tekopyhää toitottaa aitoudesta ja sisäisestä kauneudesta jos olet oikeasti sisältä ruma, ilkeä, pahantahtoinen, tuomitseva tai pinnallinen ihminen. Lähtökohtaisesti se on minusta feikkiä, ei itsensä ehostaminen. Tärkeintä on todellakin se sisäinen kauneus, sen pitäisi olla kaiken pohjana, ei hyvän meikkipohjan. Mutta mielestäni kaikki saavat ehostaa itseään miten haluavat, ja kuinka paljon tahansa haluavat, toivon vain että ihmisten itsetunto ja omanarvon tunto ei rakentuisi pelkän ulkonäön varaan. Tärkeää on pystyä olemaan sinut ihan sen oman itsensä kanssa päivän päätteeksi kun painat pääsi tyynyyn.

Rokrok and keep shining in your own way! / Eeva

Translation:

When you live in a world which includes being interested in looks; fashion, hair, photography or any such thing, there are certain things often in mind even without realizing. Appearance, self-esteem, being real, integrity, as well as superficiality, a certain kind of hypocrisy and prejudice. I feel these subjects are good to ponder and reflect. When a person speaks about being real the society doesn’t really appreciate it that someone uses makeup, hair extensions, fake nails, spray tan, eyelash extensions, silicones, push up bras or any other misleading, unreal features in her/his look or body. I disagree with this.

Fashion and playing with your looks can be really fun, experimenting new things and styles. I mostly feel I don’t wanna be hooked in many things and having to build up my looks every morning to feel confident. I wanna be able to be satisfied with my lappearance with less and don’t wanna see that glamming up as an only option for me but more as a spice.

Taking care of your looks, whether it’s sports, doing your hair, makeup or dressing well, doesn’t make you any less as a person or fake. I feel you should be able to take care of your looks in any way you choose to and without being judged. If you use spray tan or hair extensions that doesn’t mean you’re not being ”real”. We all have our own idea and perception of beauty and I believe many of us wish to be the best version of ourselves, whatever that may be. However, some people appreciate looks over character, in themsleves and others, and that is unfortunate.

In my opinion it’s hypocrite to preach about inner beauty and being real if you are in fact ugly, mean, malicious, judgemental or superficial on the inside. That is way more fake than glamming yourself up. The most important thing truly is that inner beauty, it ought to be the basis of everything, not a good makeup base. I feel that everyone should be allowed to take care of their looks and make the effort if they want to, I simply hope that peoples self-esteem and self-worth would not build on the appearance. The important things is to feel happy and contented with yourself at the end of the day.

Rokrok and keep shining in your own way! / Eeva

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Being real

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s