#smoke

Olen tupakoinut 13-vuotiaasta lähtien säännöllisesti, suunnilleen askin päivässä. Tupakkaan tarttuminen tuntui luonnolliselta, varmasti osaksi siksi että äiti oli aina tupakoinut, mutta myös siksi että kaverit olivat aloittanut tupakoimisen. Kaveripiirissämme ei muistaakseni ollut ketään savutonta. Aika kauhistuttavaa? Tupakoinnilla en mielestäni hakenut hyväksyntää tai statusta, kuten sanoin, se vain tuntui luonnolliselta. Varmasti se toisinaan tuntui myös coolilta, sitä en kokonaan kiellä.

Toiset ihmiset koukuttuvat helpommin tupakointiin kuin toiset ja minä kuuluin juuri tähän koukuttuvaan ryhmään. Niin naurettavalta kuin se jollekin saattaa kuulostaa, nikat olivat todellisuutta jo vuoden säännöllisen tupakoinnin jälkeen. Myöhemmässä iässä aamu ei käynnistynyt ilman tupakkaa, ensimmäinen savuke vedettiin heti kun olin saanut silmät auki. Tunsin kuinka kehoni heräsi, kuin suonissani olisi alkanut kihelmöimään, ja sitten olo oli normaali. Tupakan tarpeeni on aina painottunut aamuihin, kun monilla se painottuu enemmän iltoihin, enkä oikeastaan tiedä mistä se johtuu.

Olen pariin otteeseen aiemmin yrittänyt lopettaa tupakointia, siinä onnistumatta. Kun se hetki tulee että olisit lopettamassa, alat miettimään kaikkia niitä hetkiä joina tupakka on seuranasi. Kaikkia hetkiä joihin tupakka kuuluu mukaan. Aamut, kahvihetket, ruoan jälkeiset sauhut, seksin jälkeiset sauhut, tupakka viinilasin seurana, koiran ulkoilutushetket, juhlimiset, yleiset relaushetket, tauot töissä ym. Se on kuulunut lähes joka hetkeen ja koet sen olevan OSA IDENTITEETTIÄSI. Yhtään liioittelematta, yhtään väheksymättä. Niin pitkälle kuin muistat olet aina tupakoinut, siitä asti kun olet alkanut kehittämään varhaisaikuisena identiteettiäsi, etkä osaa kuvitella elämääsi ilman tupakkaa vaikka tahtoisit.

Lopetin varsinaisen tupakoinnin kuitenkin viime toukokuussa, eli puoli vuotta sitten. 17 vuoden jälkeen. Olin valmistanut itseäni siihen pitkään ja päättänyt että seuraavan kerran kun lopettamisen tunne iskee, luovun tupakasta. Minusta alkoi tuntua että keuhkoni painautuisivat lysyyn, monta kertaa päivässä, ja se todellakin herätti. Ratkaisuni oli sähkötupakka. Siirryin sähkötupakkaan jossa on niiiiiin paljon vähemmän myrkkyjä ja jossa voin itse säädellä nikotiinin määrää. Tarkoitukseni on luopua sähkötupakasta sitten kun se tuntuu hyvältä, ja siihen asti vähentää nikotiinin määrää asteittain, ja tähän ratkaisuun olen todella tyytyväinen. Keuhkoni eivät ole hanganneet vastaan enää puoleen vuoteen ja se tuntuu hyvältä.

Sähkötupakkaan suosittelen panostamaan! Tällä hetkellä minulla on käytössä sähkötupakka jossa on kestävä akku kovempaankin höyryttelyyn, iso säiliö, itse säädettävissä minkä verran savuke vapauttaa höyryä ja jota pystyy käyttämään laitteen ollessa latauksessa. Uusimman sähkötupakan hankin Stadin Höyrystä, aiemmat PaulSaar:lta.

Nesteet tilaan täältä: https://www.paulsaar.com/

Päätin että lopetettuani varsinaisen tupakoinnin alan urheilemaan pikkuhiljaa ja valkaisen myös hampaani palkinnoksi. Urheilu on ollut vähäistä vielä toistaiseksi, suoraan sanottuna kiireiden vuoksi, mutta tällä viikolla olen vihdoin menossa tutustumaan yhteen kuntosaliin ja toivon että saan hyviä ohjeita päästäkseni alkuun.

Tänään aloitan myös hampaiden valkaisun, MR.BlancTeeth:n avulla, joilta sain hampaiden valkaisuliuskoja kokeiltavaksi. En tiedä milloin olisin itse raaskinut ostaa mitään hampaiden valkaisutarvikkeita, joten tämä mahdollisuus tuli kuin tilauksesta! Kerron myöhemmin miten tuote toimi 🙂

Rokrok! / Eeva

http://www.mrblancteeth.com/

 

Translation:

 

I’ve smoked since I was 13 on a regular bases, about a pack of cigarerettes a day. Staring to smoke felt natural, certainly partly because of my mom was a smoker, but also because all of my friends had started to smoke too. In our group of friends everubody smoked as I remember. Kinda appalling right? By smoking I did not seek approval or some status, like I said, it just seemed natural. Surely it sometimes felt cool, I’m not completely denying that.

Other people get hooked on smoking more easier than others. I belong to this particular group. As ridiculous it may sound to someone, that nicotine addiction was a reality after just one year of regular smoking. At a later age, my mornings would not start wothout tobacco, I smoked as soon as I got my eyes open. My need for smoking has always focused on mornings when many it focuses on night time, and I don’t really know why that is.

I have tried to quit smoking on a couple of occasions but did not succeed. When that moments up when you’re sopposed to quit you start to think about all of those moments which tobacco has been your companion. All those moments where tobacco is included. Mornings, coffee moments, smokes after eating, puff after sex, tobacco with a glass of wine, outing your dog, celebrations, general moments of relaxing, breaks at the work and the list goes on and on. It has been a part of almost every moment you really feel like it’s a PART OF YOUR IDENTITY. Nothing less, and nothing more. As far as you can remember, you’ve always smoked, ever since you started to develop your identity as a young teenager. And you can not imagine your life without cigarettes, even though you try.

I quit the actual smoking in last May, six months ago. After 17 years. I had prepared myself for it for a long time. I started to feel that my lungs are pressed, many times a day, and that really awakened me. My solution was electric cigarette. I switched to electric cigarette which has so much less toxins and where I can self-regulate the amount of nicotine. My intention is to give up electric cigarette when I feel that it’s the right time and to reduce the amount of nicotine gradually, and I’m happy with this current solution. And my lungs have felt just fine for these six months.

I had decided that once I quit the actual smoking I’ll start to workout little by little and also reward myself with teeth whitening. I’ve honestly been too freakin busy to workout but I’m going to visit one gym this week and hope to get good advices to get me started.

Today I also start with the teeth whitening with a help from MR.BlancTeeth who gave me teeth whitening stripes to try. This chance was send from above haha, I’ll tell you later how the stripes worked!

http://www.mrblancteeth.com/

Rokrok! / Eeva

 

 

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”#smoke

  1. Itse koin, etten ollut niin yksin, kun sauhuttelin. Tupakka oli parvekkeella tai kävelylenkillä kuin seura, joka toi myös turvallisuuden tunteen.. Ainoa syy miksi siitä oli aikoinaan vaikea päästää irti.

    Tykkää

    1. Hienoa Tiia! Itsekin testasin Zybania vuosia sitten ja olinkin 4 kuukautta silloin polttamatta. Elämässäni sattui eräs tragedia tuolloin ja se sai minut tarttumaan tupakkaan uudelleen, mutta ilman tuota tapahtumaa olisin varmasti onnistunut lääkkeiden avulla lopettamaan.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s