More than eye candy, Be soul food

Aika monella naisella ja tytöllä on tänä päivänä tasapainottelua sen suhteen mitä näyttää itsestään muulle maailmalle, niin ulkonäöstään kuin luonteestaan. Paineet ovat kovat näyttää hyvältä, ja näyttää jotenkin oikeanlaiselta. Monet hukkaavat paljon aikaa löytääkseen tai saavuttaakseen tämän ”oikeanlaisen” ulkomuodon jonka joku muu on määritellyt.

Moni valitsee mennä ulkonäkö edellä, ja oman näkökulmani mukaan se on jollain tavalla helpompi vaihtoehto. Jonkinlainen tekosyy sille ettei tarvitse tutustua kunnolla itseensä, hyväksyä omaa vajavaisuuttaan tai heikkouksiaan. Olla opettelematta missä itse on hyvä ja kuuntelematta sisintään. Mutta jossain vaiheessa se helpompi tapa muuttuu vaikeammaksi. Sitä alkaa mahdollisesti tuntemaan olonsa tyhjäksi tai tyhmäksi, hukassa olevaksi tai pinnalliseksi. Siihen voi mennä aikaa, mutta lopulta jotakin tapahtuu. Ja kun sanon ”mennä ulkonäkö edellä” en edes tarkoita että pitäisi olla jotenkin todella hyvännäköinen. Tarkoitan sitä että ihminen keskittyy liikaa siihen miltä näyttää, varsinkin muiden silmissä. Se koskee myös sitä miltä omat tekemiset ja sanomiset muiden silmiin saattaa näyttää. Moni ei uskalla näyttää sisintään muille, kertoa todellisista tunteistaan tai mielipiteistään. Ei välttämättä edes niille lähimmille ystäville. Mihin ne tärkeät ihmissuhteet silloin todellisuudessa perustuvat?

On parempi tulla hyväksytyksi omana itsenään kuin jonain mitä ei todellisuudessa ole. Se että on paljon ihmisiä ympärillä ei tarkoita että olisi välttämättä edes pidetty. Pieni kourallinen läheisiä ihmisiä on parempi kuin lauma teeskentelijöitä tai ihmisiä joiden kanssa ei ole mitään yhteistä, joiden kanssa ei todellisuudessa kohtaa millään sellaisella tasolla millä olisi oikeasti merkitystä. Itse olen ainakin mieluummin kunnioitettu kuin suosittu, läheisten arvostama kuin monien ihailema -varsinkin jos joku ihailee vääristä syistä, ja yritänkin olla joka ikinen hetki oma itseni tässä hurjassa maailmassa.
Sen sijaan että antaisimme jonkun muun määrittää mikä on oikeanlainen, ehkäpä se voisikin olla se että on oma itsensä, riippumatta siitä mistä tulee, missä olet tai millainen olet. Meillä on kaikilla erilaiset taustat, erilaiset kiinnostukset kohteet, työpaikat ja urat, eikä kukaan ole toista parempi.
Rokrok!
Eeva

Translation:

For many women and girls these days it may be difficult to balance on what they wanna show to the world of themselves, in terms of their looks and their personality. The pressure is high on looking good and looking in some ways ”right”. Many waste a lot of time trying to find or reach this ”right kind” of appearance that someone else has defined.
Many people choose to put their appearance first, and in my own point of view that is somehow the easier option. Some kind of an excuse not to have to get to know themselves, accept their own imperfections and weaknesses. To not to learn what is it that you’re good at and not to listen the inner self. But at some point that easier option changes to difficult. You could start to feel empty or stupid, lost in some way or shallow. It can take time, but eventually something will happen. And when I say ”put their appearance first” I don’t even mean you should be really good-looking. What I mean is that a person focuses too much on what she/he looks like, especially in the eyes of others.
It also applies on what your actions and words may seem to others. Some people don’t dare to show their inner selfs to others, to tell their true feelings or opinions. Not even to their closest friends. So on what do the important relationships are really based on then?
It’s better to be accepted purely as yourself than for something that you really aren’t. Having a bunch of people around you doesn’t necessarily mean that you are even liked. A small handful of close people, a close circle is better than a herd of hypocrities or people you have nothing in common with in reality, people with whom you don’t connect in aly level that matters. I would most defenetely prefer to be respected than popular, appreciated by my close ones than admired by many -especially if someone admires me for the wrong reasons. That is also why I try to be myself every single moment in this wild world.
And let me just say this. Rather than letting someone else determine what is right and the ”right kind”, perhaps it could be beeing yourself, regardless where you some from, where you are and what you are. We all have different backrounds, different interests, jobs and careers, and no one is better that another.
Rokrok!
/Eeva

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”More than eye candy, Be soul food

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s