Doing it by myself

JACKET: Zara and customized PANTS: H&M Men and customized BOOTS: Caterpillar

En ole koskaan salannut sitä että yritykseni on yhtä kuin minä. Että firmani kaiken tekemisen takana on vain yksi ihminen.
Olen huomannut että toiset hämmästyvät tästä. Toiset hyvällä tavalla ja toiset taas vähemmän hyvällä. Joillekin on tullut shokkina että ympärilläni ei ole minkäänlaista tiimiä hääräämässä ja sen voin tavallaan ymmärtääkin, mutta se mitä en ymmärrä, on että se on ollut jollekin negatiivinen seikka. Negatiivinen siinä mielessä, että firmani ei enää näytäkään niin hohdokkaalta tai kykenevältä. Itse koen että jos yksi ainoa ihminen pystyy tekemään niin paljon, laidasta laitaan, työskentelemään tarmokkaasti ja määrätietoisesti usean eri osa-alueen parissa, on se aikamoinen saavutus -varsinkin jos hommat vielä etenevät johonkin suuntaan. Itse nostaisin tällaiselle henkilölle hattua.

Päinvastoin olen itse yllättynyt että jonkin omaani rinnastettavan uudehkon vaatemerkin takana onkin jopa 10 henkilöä. Mietin, mitä näistä jokainen sitten tekee? Joku heistä saattaa suunnitella, joku työskennellä muun luovan osuuden parissa, joku hankkia rahoitusta, joku hoitaa tuotteiden teettämisen tai tilaukset, joku markkinoinnin tai pelkän kuvaamisen. Käyhän se niinkin, ja varmasti osin helpomminkin. Mutta mikä saa nämä ihmiset väheksymään minua ja minun yritystäni, jossa minä hoidan kaiken tämän yksin?

Mietin, missä ovat ne henkilöt ja yhteisöt, jotka oikeasti arvostavat rohkeita visioita ja yksittäisen ihmisen kovaa panosta? Come out, come out, wherever you are.

Translation:

I have never hide the fact that I am my own company. That there’s only one person behind my company. I’ve noticed that some people are astonished by this. Others in a good way and others in less good. Some have been shocked that there’s absolutely no team making this all happen and I can sort of understand that, but what I don’t get is that to some people this has been a negative thing. Negative in a sense that my company no longer seem so glamorous or able. I personally feel that if one man is able to do so much, to work with vigor and commitment of several sections involved, it is quite an ahcievement -especially if the process is actually leading somewhere. I would play homage to this kind of person.

On the contrary, I myself have been surprised that for example one recent clothing line comparable to mine consist of a team up to ten members. I wonder, what is it that each of these people do then. Some of them may be designing, some may work with the other creative stuff, someone to provide money, someone taking care of the manufactoring side, and someone maybe doing the photoshoots and marketing. That is one way to do things and certainly far easier than for me. But what makes these people belittle me and my company when I’m doing all of this my own?

I wonder, where are the people and communities that really appreciates bold visions and the hard work taht one individual invests in it? Come out, come out, wherever you are.

Rokrok!
/Eeva

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Doing it by myself

 1. Heippa!
  Onko sulla joku liike myös Helsingissä vai myyttekö vain tuolla nettikaupassa?
  Aivan supermakee tyyli sulla ja tosi rohkee oot ku yksin alkanu tällaseen, hatunnosto 🙂

  Tykkää

  1. Voi kiitos Roosa, tosi ihana kuulla!
   Meillä on ainoastaan verkkokauppa, mutta pop up-myyntitapahtumaa kyllä on suunnitteilla marraskuulle joten stay tuned! Ja jos jokin kaupassa oleva vaate kiinnostaa tai on kysyttävää nyt tai myöhemmin niin laita vaan meiliä tulemaan eeva@rootsincclothes.com 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s