When ever you get the chance, give something back

Sain sähköpostin yliopisto-opiskelijalta joka pyysi neuvoa verkostointiin, siihen kuinka pysyä motivoituneena ja kuinka pitää se oma unelma elossa. Vastasin hänelle näin:
”En ole varma, miten voin auttaa sinua matkallasi, mutta jos voin sanoa tai kertoa jotain joka auttaa sinua, niin teen sen mielelläni. Mitä voin kertoa sinulle itsestäni ja omasta matkastani, on että minulla on ollut unelma yrittäjyydestä koko elämäni ajan. 10 vuotta sitten olin malttamaton ja innokas perustamaan oman yritykseni, mutta se olikin kaikki mitä minulla tuolloin oli, intohimoni ja unelmani. Joten päätin että antaisin itselleni niin paljon aikaa kuin tarvitsisin ja opettelisin kaikkia niitä taitoja joita tulisin tarvitsemaan voidakseni tehdä töitä juuri itselleni tällä alalla.
Työskentelin useassa eri vaatealan yrityksessä tuona aikana, kasvoin ja opin, aloin muokkautumaan siksi ihmiseksi joka olen tänä päivänä. Kun näet tarpeeksi asioita ja toimintatapoja joihin et pysty samaistumaan, kun huomaat yhä enemmän ajattelevasi kuinka tekisit asiat toisin jos saisit itse päättää, siinä vaiheessa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa tehdä töitä itsellesi; tuuona hetkenä tiedät mitä haluat tehdä ja Miten haluat sen tehdä.
Sisälläni on roihu joka ei tule koskaan sammumaan. Olen unelmoinut niin suuresti jo niin pitkään. Se on tärkein polttoaineeni jokapäiväisessä elämässäni. Sinun täytyy myös asettaa itsellesi tarkkoja tavoitteita. Ilman niitä tulet juoksemaan ympyrää kuin päätön kana, kuten sanonta kuuluu. Sitten askel askeleelta, pääset lähemmäksi tavoitettasi ja unelmaasi.
Sitten jotain joka minussa on mielestäni todella poikkeavaa. En koskaan verkostoitunut. Minulla oli kaikki mahdollisuudet luoda hyviä yhteyksiä ja suhteita työskennellessäni muissa yrityksissä, mutta en sitä koskaan tehnyt. En halunnut koskaan kenenkään luulevan että haluaisin jollain tavalla hyödyntää heitä ja tästä olin todella tarkka. Ja tänä päivänä, annan työni, asenteeni ja intohimoni puhua puolestaa, ja suhteita syntyy itsestään. Tänä päivänä, edelleen kamppailen selvitäkseni ja tulen varmasti kamppailemaan vielä pitkään. Mutta se on osa prosessia ja unelmaa, unelmani ei ole ainoastaan menestyä ja saavttaa se korkein tavoite, vaan tämä matka kokonaisuudessaan.”

Translation:
I received an e-mail from an University student who asked for advice on how to network, how to stay motivated and never let your dream die. This is how I replied:
”I’m not sure how I can help you in your journey, but if I can say or tell you something that will help you then I’d gladly do that. What I can tell you about me and my journey, is that I’ve had this dream about entrepreneurship for whole my life. 10 years ago I was eager to start my own business, but back then, that was all I was, passioned. So I decided I would take all the time I need and learn all the skills I would need to work for myself in this field. I worked for many fashion companies during this time, grew and learned, started to shape up to this person I am today.
When you see enough of things you can not relate, when all you start to think about is how you would do things differently if you could decide, then there’s no other choice than start working for yourself; you know what you wanna do and How you wanna do it.
There’s a fire in me that will never fade. I’ve dreamed so big for too long. That is my main fuel in everyday life. Then you also need to set yourself accurate goals. Without them, you will be just running around like a headless chicken, if you know the saying. Then step by step, you’ll get closer to your dream and goals.
And something that I think is really different about me is that I never did network. I had all the chances to make good connections while working for other companies but I didn’t. I never wanted anyone to think that I would try to use them in any way. And today, I let my work, my attitude and passion speak for itself and the connections comes to you.
And today, I still struggle to make it and I propably will for a long time. But that’s part of the process and the dream, the dream is not only to succeed and achieve the highest goal, it’s the whole journey.”

Rokrok!

/Eeva

Jacket: Zara and self customized Shirt: Second hand and customized Jeans: BikBok Sneakers: DinSko
Jacket: Zara and self customized
Shirt: Second hand and customized
Jeans: BikBok
Sneakers: DinSko

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s